zaterdag 31 maart 2012

Kipjes!

Joepie....de kippen zijn er! De afgelopen week was het hok klaar, dus op zoek naar de kipjes. Het adres wat het meest in de buurt was, was in Woerden. Jos heeft vandaag de kipjes uitgezocht. We wilden er 3, maar volgens de verkoper was een koppeltje van 4 beter, dus dat hebben we gedaan. We hebben nu zijdehoen krielkipjes in 4 kleurtjes. Een bruine, met de naam: Bep. Een rode met de naam: Toos, een zwarte met de naam: Sissi, en een witte met de naam Marie-Louise! ;-)
De kippen hebben niet echt veren, ze zijn eerder harig! Erg aaibaar dus. Schijnen goed tam te worden, dus daar gaan we ons best wel voor doen. Als ze gewend zijn zouden ze ook gewoon los in de tuin kunnen lopen. De kipjes leggen ook eitjes, wat wel weer een leuke bijkmomstigheid is!
In de tuin komt een en ander weer op, de wortels, sla, de slaotjes staan erin, maar pas 1tje laat een groen puntje zien. Er staat sla in, en de peulen staan bij de stokken en groeien goed. In de grote tuin komen de wortels ook op, en ik zie wat sprietjes van de gezaaide sjalotten. De raapstelen die gezaaid had zijn ook allemaal opgekomen. De spinazie, die ik gelijkertijd heb gezaaid, daar zie ik nog niks komen. Vandaag de aardappelen gepoot ( Frieslanders) en 20 zomerpreitjes. De rabarber groeit hard, ook de rabarber die ik zelf had gezet komt nu op. Is net onkruid, gaat heel snel. ;-) De tomaten-peper en paprika plantjes doen het goed. Leek een poos stil te staan, maar groeien nu rustig groot. Ze hebben nog een week of 6 voordat ze naar buiten mogen, dus dat gaat wel goed komen. Verder veel gezaaid, in het koude kasje. Ijsbergsla, spitskool, spruiten, mosterd, selderijblad, snijbiet komen al op. Courgette, luffa, meloen, en verschillende bloemetjes staan nog onder de grond, maar die heb ik ook pas een week geleden gezaaid. De lathyrus die ik voor gezaaid had staan sinds donderdag langs het hek op de grote tuin! Is een meter of 4-5 denk ik, wat zal dat mooi zijn als alles aanslaat en er veel bloemen in komen! Hier achter heb ik ze net als vorig jaar ook staan, maar dan in een pot, met draden gespannen, waartegen ze dan kunnen klimmen, soort pyramidevorm dus. Er gebeurt dus genoeg in de tuin. Hoop dat de aangekondigde kou dan ook weer gauw verdwijnt, en het weer lekker warm word met veeeeel zon! Groetjes!

2 opmerkingen:

  1. Jeetje, het lijken wel de Beatles. Als het haantjes waren geweest had ik de namen wel geweten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig jouw kippies! Hoe doen ze het nu na een weekje? Het lijkt me superleuk zeg, jammer dat ik de ruimte niet heb.Fijn dat alles nu gaat kiemen en groeien, ik kijk het gewoon de grond uit, mag niet klagen, ook hier gaat het goed met de groentes.

    fijn paasweekend!

    BeantwoordenVerwijderen