zondag 16 december 2012

Maisbrood enzo.

Hoi,

Van de week kwam de postbode een onverwacht pakketje brengen met maismeel, pompoenpitten en lijnzaad. 3 mooie ingredienten om brood mee te bakken. Het pakketje kwam van een lief forum vriendinnetje. Het maismeel komt van eigen land, gemalen, gezeefd, ziet er echt heel mooi uit. Zo ook de pompoenpitten en het lijnzaad. De pompoenpitten zijn echt lekker ook om zo op te eten, en heb natuurlijk gelijk bedacht dat ik ook die pompoenen  in de tuin wil! ;-)
Op het internet gespeurd naar wat receptjes, en vanochtend een maisbroodje gebakken. Lekker! Wel erg machtig, vooral als je er dan roomboter en veel kaas op doet!  Het brood rijst maar iets, want maismeel alleen rijst niet of nauwelijks. Had er wat gehakte pompoenpitjes door gedaan, en wat hele pitten boven op. Voor herhaling vatbaar. Vanochtend dus warm brood gegeten , vanavond koud met een soepje.

De tuin.....ik ben er al een dikke twee weken niet geweest. geen tijd of door een pak sneeuw. Nou is er ook niet veel te doen. Maar eind van de week toch maar even de laatste boerenkool eraf halen en verwerken. Ook zullen er nog wel wat spruitjes aan zitten denk ik. Ik kan daarna gelijk de planten ruimen. Heb ik weer twee gladde vlakken en kan ik straks zo beginnen met zaaien. Eigenlijk kan ik bijna niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. Binnenkort maar eens de zaad doos erbij pakken, en eens kijken wat ik heb, en wat ik nog denk nodig te hebben. Niet veel denk ik. Heb toch behoorlijk wat bij elkaar vergaard inmiddels, hoewel.....de tuin  is nu wel twee keer zo groot! ;-) Dus.....heb ik meer zaad nodig! In ieder geval straks weer pootaardappels kopen. Ik wil dit keer vroege en late aardappels, en dan wel zo, dat tegen de tijd dat de vroege op zijn, de late piepers eruit komen! Of dat ook zo gaat lukken? we zullen het zien. Voor nu....zal ik geduld moeten hebben en eerst nog door een periode met sneeuw, ijs en vorst heen moeten. Wat ik dan ook wel weer lekker vind! Groetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten