woensdag 5 december 2012

Winter eten.

Hoi,

Zo, hebben wij gisteren lekker gegeten. Gebakken groenten, idee van mezelf en een beetje van Jamie! Paar weken geleden de pastinaken en winter rammennas geoogst. Niet veel, maar teveel om in een keer op te eten. Nou had ik al wel gelezen dat je dat soort groenten goed kan bewaren in een bak met wit zand. Ik heb toen bedacht dat ik dat maar moest uitproberen, nu het maar een klein beetje groente betrof. Dus, keurig in laagjes zand in een grote pot, en de groenten blijven dus gewoon goed. Volgend seizoen dus meer pastinaak, rammennas en winterwortelen zaaien, en lekker bewaren in zand. Heel handig vind ik zelf.
De pompoen, pastinaak en rammenas kwamen uit de tuin, winterwortel, uien, knoflook en aardappels gekocht. Alle groentes in stukken gesneden en even iets voor gekookt. ( behalve uien en knoflook) in de ovenschaal flink wat olijfolie, rozemarijn en geplette knoflook. groenten erbij en lekker door elkaar husselen. Een uurtje op 200 graden in de oven. lekker met een vers worstje ofzo erbij! Eet ze, groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen