zondag 13 januari 2013

Gefreubeld, tegels, zaaien!

Hallo,

Een aantal jaar lang ging ik met nog 3 andere meiden eens in de zoveel tijd een dagje freubelen. Hebben we lang volgehouden, maar op een dag verwaterde het wat. Nu hebben we eindelijk de draad weer opgepaakt en gisteren de eerste freubeldag weer gehad, bij Hetty dit keer. Hetty had een aantal platte kistjes op de kop getikt en daar hebben we een kalendertje in gemnaakt, en er omheen gefreubeld. helemaal leuk vind ik het. Moet er nog even een haakje aan maken en dan kan ik hem ophangen. ik maak zelf eigenlijk alleen maar kaarten, dus dit is voor mij een mooie gelegenheid om wat projectjes te doen weer!
In het berichtje hiervoor vertelde ik over de 40 tegels in Hilversum....dit hebben we uiteindelijk niet gedaan. maar....Jos kon gisteren in Soest maar liefst 193 tegels ophalen...dus ik heb meer dan genoeg voor de tuin. Omdat de moestuin en het terrein er omheen erg nat is, heeft Jos ze voorlopig keurig opgestapeld in de voortuin. Dus als het voorjaar eraan komt, en we willen een bak gaan maken, dan nemen we de benodigde hoeveelheid aantal tegels mee en maken een bak. En zo zal de voortuin weer langzaam leeg raken! maar ben blij dat we daar nu niet meer naar op zoek hoeven.
Ik was echt van plan om voorlopig niet voor te zaaien, maar ja, dan hoor je dat bepaalde mensen al wel voorzaaien ( en bedankt, Viegeltje! ;-) en toen kon ik het toch echt niet laten! Dus ik heb rode ui, gele aardbeitjes en prei voorgezaaid. De uitjes zijn allemaal al gekiemd, en ik zag net dat de aardbeitjes ook proberen boven te komen. De prei nog niet, maar die is ook een paar dagen later gezaaid. wel leuk om er al zo mee bezig te zijn. Maar goed, het vriest nu, er word sneeuw verwacht, dus voorlopig is het alleen binnen wat voor zaaien! Geduld...Jo! Groetjes.

1 opmerking:

  1. whahaha ja sorry kan er ook niks aan doen.
    Maar wat super die tegels!! Bijn ons staat het vaak blank in de tuin maar ik ben eigenwijs en blijf volhouden met me moestuintje. Had vorig jaar toch aardig wat eruit kunnen halen voor een eerste keertje. Ben benieuwd hoe het dit jaar zal verlopen. Verlang echt al naar de lente vind dat koude weer maar niks.
    Leuk kistje is het geworden!! Frubelen is altijd wel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen