zondag 29 september 2013

Breien en pompoenen!

Zo, even wat anders dan de tuin, hoewel, de kalebassen komen natuurlijk uit de tuin. Een tijdje terug al geoogst, maar nu het bijna oktober is mochten ze bij de voordeur en achter. De grote groene dingen zijn een soort pompoenen, die niet helemaal zijn geworden zoals ze behoren te zijn. Niet meer om te eten dus, maar wel leuk om te bewerken met een guts. Het idee van de pompoen met lichtjes is niet van mezelf, maar van iemand van het forum. Thanks, Jet!
Leuk gespeeld dus vandaag en erg tevreden. 
Breien......de trui niet volgens patroon gebreid, maar op z`n Jo`s! Gewoon beginnen en maar zien waar het schip strand. Pakt niet altijd goed uit natuurlijk, maar dit keer wel. Hoewel.....had wel iets langer gemogen. Maar hij zit lekker, is warm, en kriebelt niet! 
Vorige week lekker een stukkie wezen rijden, doen we wel vaker nu, en dan onderweg lekker fruit enzo kopen van stalletjes langs de weg. Dit keer piepers gekocht en 5 kilo appels, grootste gedeelte is inmiddels - al zeg ik het zelf - zeer lekkere  appelmoes, een paar appeltjes liggen nog te wachten tot ze de cake in gaan. 
Kwamen we langs een erg leuk wol/stoffen/hobby winkeltje. Wol gekocht met merino ( want ik had nog geen sokkenwol :-) ), en een boekje met sokken patronen. Nou ben ik niet zo van de moeilijke patronen, maar moet dus van mezelf met deze wol een paar sokken breien uit dit boekje. Heb al zitten bladeren en lezen...hmmm.....moeilijk! Voor mij dan, maar ja, het moet! Dus die ga je nog wel zien. 
Ben eerst begonnen met van die gebreide stroken, die je om de bovenkant van je laars kan slaan. Dat gaat wel even duren, sokkenbreinaaldjes...dus dun....bijna twee keer zoveel steken als een sok....maar goed, hoef geen voet te breien! 
Geniet nog even van het mooie weer! Groetjes. 

1 opmerking:

  1. Leuk idee, die theelichtjes zo! Succes met breien, dat wordt hier nooit wat (LOL)

    BeantwoordenVerwijderen