dinsdag 12 mei 2015

De kleine tuin.

Hallo,

Een kleine update van de kleine tuin achter!  Het gaat redelijk. Alles groeit, net zoals in de grote tuin trouwens best wel traag. Het is ook nog niet echt lang achter elkaar goed weer geweest. Ruim een week geleden zijn de tomaten en paprika's de tuin in gegaan. De tomaten in potten en de paprika's in de volle grond. De tomaten gaan goed. Hier en daar ziet er een bleekjes, maar verder goed. De paprika's gaan een stuk minder, zeker vijf hebben het loodje al gelegd. Ik hoop dat de rest het op pakt. Want het is te laat om opnieuw paprika's te zaaien!

De paprika's in pot gaan wel goed, hoewel daar niet echt de groei in zit. Is een klein soort paprika. Hoop toch dat een en ander het gaat doen. Had afgelopen winter veel paprika in de vriezer en heb daar veel plezier van gehad. 
Verder staat er al maanden spinazie in de tuin die voor geen meter groeit. Ook op de grote tuin niet. Later nog maar eens opnieuw zaaien. De sla, radijs en preitjes gaan goed. Van de week ook een paar knolselderij planten erin gezet. Dat is nog niet een keer eerder gelukt om die te oogsten, dus afwachten, er staan er vijf in de tuin hier, en vijf in de grote tuin. 
In het kasje staat nog van alles wat voorgezaaid is. Augurken, koolraap, bloemen, bloemkool, spruiten, enz. Ik had ook drie potjes met veel slaplantjes, maar die zijn van het weekend kaalgevreten door de slakken! Niet een stond er nog in. Dus...opnieuw zaaien.  Een boel zaailingen staan nu buiten op tafel om te wennen voor ze dit weekend naar de grote tuin gaan, komkommer, pompoen, courgette, meloen, mini komkommer, artisjok, enz.

Morgen naar de grote tuin, vandaag ook geweest. Gaat best goed daar! 
De afgelopen wek natuurlijk ook met mijn nieuwe vriend, de Kitchenaid gespeeld, moest toch effe een en ander proberen. 
Dus vlaai, koekjes, en jam- amandel reepjes gebakken. Blij met mijn apparaat!
Ook een heerlijke quiche gebakken met de groene asperges die ik op de grote tuin kon oogsten!,
Volgende update word weer de grote tuin. Groetjes. 1 opmerking:

  1. Wat jammer van je paprika's, hier zijn ze nu ook in de vollegrond gezet, ziet er wat slapjes uit, maar hoop dat het goedkomt. Die quiche ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen