zondag 3 mei 2015

Hallo!

Zo, een nieuwe update. Het gaat goed op de tuin. Nog steeds lieve hulp op de tuin, en dat helpt enorm!  De zijkant is bijna klaar en is dan helemaal voorzien van bakken. In een gedeelte van de bakken zit nu karton, met daaroverheen compost. Thuis nog meer karton liggen, dan ga ik van de week in de bakken aan de zijkant leggen. Om het onkruid effe tegen te houden, en het verteerd vanzelf. 

De erwtjes zijn opgekomen, en staan er ook nog. Okee..helemaal beschermd, dus moest eigenlijk ook wel goed gaan. Weet nu in ieder geval dat alle vorige keren de vogeltjes en andere beestjes ze opgevreten hadden. Ik moet wel dringend onder die vitrage onkruid trekken, er staat veel kweekgras onder. De capucijners, lathyrus en tuinbonen staan inmiddels in de tuin. Ook de chrysanten die ik over gehouden had van vorig jaar staan er weer en doen het goed.


Sjalotten, uien , en de aardbeitjes gaan goed. De aardappels komen ook, althans, de vroege aardappelen. Een aantal zijn opgekomen, maar nog lang niet allemaal. Van de twee weken later gepote aardappelen zie ik nog niks opkomen. Het word goed tuinweer de komende week dus ik hoop dat dan alles maar op komt, blijft spannend altijd. 

De fruitstruiken en bomen hebben allemaal,goed in bloei gestaan, of staan nog in bloei. Behalve de groene kruisbes, daar heb ik niet veel gezien. Zelfs mijn stoofperenboompje staat in bloei. Ik dacht eigenlijk dat ik die afschrijven kon. Ik denk dat het boompje ziek is, kale stam enzo...maar wat? Wie het weet mag het zeggen! Zou het zo leuk vinden om stoofpeertjes te krijgen! De bessen, rood, wit en blauw staan in ieder geval in bloei! De frambozen zijn ook goed aan de groei. De vorig najaar gekregen frambozen lijken goed aan te slaan, en ik zie veel stekken op komen. Heb ze dit keer niet geruild, ik wil zelf graag en veel frambozen. Mijn rabarber planten heb ik vier weken terug op een andere plek gezet. Niet de juiste tijd vrees ik. Zit niet zoveel groei in en een van de drie planten is helemaal in bloei geschoten, echt wel 10-12 bloemen. Dat word weinig rabarber dit jaar! Maar goed, zo'n bloeiende rabarberplant ziet er dan wel weer mooi uit.


Deze week nog een update van mijn kleine tuintje, welke er nu eindelijk als tuintje uit gaat zien!
Groetjes! 


1 opmerking:

  1. Zooo ! mooi allemaal, het gaat prima aan de foto's te zien. Die bloemen haal ik altijd meteen uit de rabarber,anders krijg je weinig stelen en gaat de energie naar de bloem, maar het zal wel mooi zijn!

    BeantwoordenVerwijderen