maandag 7 maart 2016

Een kleine update!

Afgelopen zaterdag zijn manlief en ikzelf een paar uur op de tuin geweest. Veel zooi is weggebracht naar de stort. Zoals mijn mais stengels, boerenkoolstronken, oude palen, enz.  De compost bakken zijn verplaatst en geleegd. Er zat verrassend veel compost in. 
Het grootste gedeelte hebben we bij de fruitstruiken gegooid, samen met koemest korrels. 

Het andere gedeelte hebben we op de stroken voor de beukenhaag gegooid.  Daar heeft heel de winter karton gelegen, wat nu zachtjes aan aan het verteren is, compost ligt er bovenop. Het is een rare strook, de bessenstruiken stonden er. Ik denk dat ik er dit seizoen een paar kolenplanten op een rijtje zet. Ik ga niet veel kool zetten, want dat word meestal opgevreten door de rupsen, maar misschien is dit wel een goede / betere plek voor kolen. 

Jos heeft ook oogjes in de palen gemaakt, en de draden bevestigt waar de frambozen tegenaan mogen groeien. Van de tien stekken die ik het najaar heb geplant zijn er denk ik twee overleden, maar dat wachten we nog even af. 

Een vak heb ik in orde gemaakt voor de tuinbonen. De tuinbonen zelf heb ik gisteren bij huis gezaaid.  Het aspergevak, daar kon ik nu nog op, daar heb ik het grote onkruid verwijderd, voor zover dat ging. Het is akelig nat op de tuin, af en toe zak je gewoon weg en ben je blij als je je laars nog terug krijgt.  Het vak ook gelijk bemest. Hoop op veel asperges dit seizoen! 

Thuis de paprika's en de tomaten gezaaid. Paprika's lijken goed te gaan, tomaten is niks, zijn veel te snel geggroeid, lange slungels van een cm of tien , met alleen nog kiemblaadjes. Dat word opnieuw zaaien! Denk dat ik ook nog wat te vroeg was. Ook bosaardbeitjes thuis gezaaid, komt leuk op, maar jeetje wat zijn dat kleine plantjes. Hoop dat ze straks gaan groeien, ze zijn nu zoooo klein, daar kan ik echt niks mee.  Gisteren ook lavendel gezaaid, hoop dat dat goed op gaat komen. Ik zou graag wat grote lavendels op de tuin hebben met de tijd. 

Het grote zaaien gaat nu wel beginnen.....hopen dat het dan ook maar echt voorjaar word....en blijft! 
Groetjes!


1 opmerking:

  1. Mooie fotos van je tuin. Wat leuk zeg asperges dat wil ik ook ooit eens proberen. Ja voorjaar daar hoop ik ook op!

    BeantwoordenVerwijderen