dinsdag 11 juli 2017

De achtertuin.

Ik kan bijna niet geloven dat het zo lang geleden is dat ik een update van de tuin heb geschreven. Maar het is zo. 
Gauw weer goed maken! 
De achtertuin dus. Het is een gek seizoen, erg droog. Maar de achtertuin kan ik goed bijhouden, omdat ik daar kan sproeien. De tuin staat er op dit moment goed bij vind ik.  Sommige dingen zijn niet gelukt...zoals spinazie en meiraapjes. Lastig opgekomen al....toen toch groeien, en dan de spinazie in een keer aan het doorschieten terwijl het nog niet volgroeid is. De meiraapjes stonden er redelijk bij...althans , het blad. Er bleken amper raapjes aan te zitten en ook deze schoot in bloei. Jammer. 
Ook maar een kleine oogst van de sjalotten...die wilden gewoon niet, of dat nou aan mijn net nieuwe moestuinbak ligt, ik weet het niet. 
De rest wat in de bak staat begint nu goed te groeien. De winterwortels hebben er erg lang over gedaan om op te komen. Maar het lijkt nu toch wat te worden. Sla doet het daar prima in, en ook de andijvie, pastinaak en knolselderij lijkt te groeien. Drie weken terug ook nog winterprei erin gezet. 


De geplante boerenkool doet het goed, hoewel niet allemaal, sommige planten blijven gewoon kleiner. 

Er staan maar een paar kooltjes, die aangevallen worden door slakken....en de twee bloemkoolplantjes op de foto die slap hangen, daarvan weet ik niet wat er mis mee is, stonden er prima bij...maar zien er nu uit alsof ze water nodig hebben....wat niet zo is. 


De tomaten gaan als een tierelier!  Toen ik de plantjes uitplantte had ik er weinig hoop op....zielige iele dunne plantjes.....nu zijn ze zo groot dat ik ze moet gaan toppen. Het is weer een echt bos geworden, waar ik dringend nog meer blad moet weg halen. 
En dan de paprika's. Ik heb volgens mij nog nooit zulke mooie grote planten gehad. Zal ook wel iets met het weer te maken hebben, want heb niks anders gedaan dan andere jaren, zelfde plek, zelfde potten....het enige verschil is dat ik dit jaar in elke pot twee plantjes heb gedaan ipv eentje. 
Als al deze paprika's afrijpen....dan kan ik een paprika winkeltje beginnen, hahaha!De laatste foto is een peperplant. 
Buiten deze paprika's heb ik ook nog drie plantjes in het kasje staan, gek genoeg zijn deze kleiner, maar hebben wel paprika's hangen. Ook op de grote moestuin staan er nog drie plantjes.....die beginnen nu paprikaatjes te krijgen. Wel leuk om de verschillen te zien. 

De zoete aardappls in pot groeien goed, maar had beter gekund, de slakken blijven maar van het blad vreten. Hopen maar dat het onder de grond beter gaat! 

Ik heb ook twee x twee snack komkommers staan. Eentje op de waterton, en eentje, ook in het ( open) kasje. Uit het kasje heb ik de eerste snack komkommer geoogst.
Er zitten in beide planten wel heeel veeel bloemetjes! 

Als laatste nog een plaatje van het smalste stukje van de achtertuin! 


Ondanks dat er dus ook dingen mis gaan, ben ik heel erg tevreden over de tuintjes. Zowel hier achter als op het moestuin complex.  Daar word inmiddels al leuk geoogst, maar daarover van de week meer. 
Groetjes!


3 opmerkingen:

 1. Je tuin ziet er prachtig uit. Uh de kleine tuin lijkt wel ernstig op een grote tuin. Begrijp dat je er heel gelukkig van word. Jammer dat de slakken er nog steeds wonen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tuin ziet er prachtig uit. Uh de kleine tuin lijkt wel ernstig op een grote tuin. Begrijp dat je er heel gelukkig van word. Jammer dat de slakken er nog steeds wonen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van meiraapjes zou je beter septemberraapjes kunnen maken.
  Zaaien na de langste dag, veel succesvoller!

  BeantwoordenVerwijderen