dinsdag 6 maart 2018

Nieuw seizoen!

En toen was het zomaar alweer maart! Het is dus een half jaar stil geweest.
Laten we maar zeggen dat ik andere dingen aan mijn hoofd had het afgelopen half jaar! 
Maar goed, ze is er weer, en ik ga proberen weer een en ander bij te houden. 
Nog niet veel foto's....er is ook nog niet veel te zien. Half januari  de achtertuin opgeruimd, geharkt, wat onkruid weg, en de kasjes eruit gehaald. Die waren stuk. Misschien komt er nog iets nieuws, maar dat weet ik nog niet zeker. 

Half januari heb ik een tunneltje voorzien van stevig plastic in de tuin gezet en daaronder pluksla gezaaid. Als extra een plastic deksel nog over het zaaisel heen gezet.  En warempel...is prachtig aan het opkomen, en de slakken hebben het nog niet gevonden.  Hoop overigens dat door de vorst een hoop slakken  en eitjes het loodje hebben gelegd. Vorig jaar erg veel last van die krengen gehad. 

Ook half januari begonnen met binnen zaaien, paprika, aubergine, knolselderij, sla....op warmte matjes....ging vorig jaar super. Nu zijn van de 6 soorten paprika, maar 2 soorten minimaql opgekmen, dus die heb ik laatst allemaal weer opnieuw gezaaid
 Ook dahlias gezaaid, van die pomponnetjes. Die zijn goed opgekomen en mogen deze week verpot worden. Ook dahlia knollen gekocht bij ons tuincentrum....zoooo gaaf! Ben heel benieuwd hoe of dat gaat!  Ik had al eerder zaden besteld, maar vandaag kwam er nog een restje binnen....inclusief de pootaardappelen. Het word een vrolijke boel in mijn tuin met die gekleurde wortelen, snijbiet, en dan ook nog paarse piepers! 
Op de grote tuin was ik een  week of twee terug. De knoflook stond er toen goed bij. Beter als vorig seizoen. Binnenkort aan de gang in de tuin, vak klaarmaken voor de aardappelen, en de tuinbonen! 
Oohh...en ik heb een gezellige nieuwe buurvrouw op de tuin......vriendin Marjon....de cirkel is rond....!
Ik heb er zijn in. Hoop dat het niet meer gaat vriezen, ende temperaturen voorlopig zo blijven! 
Tot de volgende keer! 
1 opmerking:

  1. ja fijn weer beginnen, ik heb vandaag ook Dahlias gezaaid, ben benieuwd of ze opkomen, heb zelf zaad genomen. De knollen pot ik pas eind maart op.

    BeantwoordenVerwijderen