dinsdag 10 juli 2018

De oogst....

Hallo,
Wat gaat de tijd snel om, en wat een weer hebben we de afgelopen weken gehad. Echt zomer....maar niet altijd fijn voor de tuin!  Het is veel te droog. Vandaag wel wat geregend maar lang niet genoeg. 
Maar we doen het ermee. De tuin gaat best goed! Net terug van vakantie,  maar mijn vriendin heeft de tuin bijgehouden en bewaterd, en hier achter heeft zuslief de boel water gegeven. 
Afgelopen zondag naar de tuin geweest , vriendin Marjon was er ook....zij heeft de tuin naast mij...mijn oude tuin dus...die eerst haar tuin was, enz. Heel gezellig! 
De piepers hebben het slecht gedaan dit seizoen....te droog? Te weinig water? Misschien toch dat laatste beetje vorst gehad? Ik weet het niet.....het loof is uiteindelijk van lelijke plekken naar dode takken en de takken gewoon foetsie gegaan.  Ik had dus alleen wat krieltjes, en lekker dat die zijn! Dus ik ga niet klagen! Heb ook nog aardappeltjes van Marjon haar tuin gekregen. 
Ook de knofloken geoogst. Ze hebben het goed gedaan....en pas op het laatst kregen ze last van 
roest! 


Toen ik de knofloken oogstte heb ik even bij de wortels gekeken...de meeste keren heb ik daar vreetbeestjes in. Maar ze zagen er goed uit....dus ik heb de meeste geoogst voordat er beestjes zouden  komen. Blij mee. 
De uien hebben het weer niet gedaan, en de prei geeft het ook op. Nu weer nieuwe preitjes neergezet, waar ook de helft al van weg is.  Ik heb ook een heel zakje witlof gezaaid ....elke keer als er wat opkwam was het ook weer weg....slakken....en de droogte denk ik. 

Voor de vakantie hadden we al de bessen en kersen geoogst. En dat was veel. Ongeveer een kilo of 7 kersen...En ik denk 4-5 kilo rode bessen. Wij komen de winter wel door...bessensaus...bessen/kruisbes siroop...kruisbesjam...kersenjam...kersen op sap....enz! 😊


De blauwe bessen gingen ook geweldig. Maar met dit hete weer waren ze van de en op de andere dag gewoon verdroogd....de bessen en de struik....zonde...volgend seizoen beter. 

Er komt nu nog veel oogst aan....tomaten...paprika...aubergine....deze staan thuis....maar ook raapjes...kolen....boerenkool...spruiten....andijvie...sla....courgettes...pompoenen...en met een beetje mazzel bonen.....de bonen doen bij iedereen raar....komen gewoon niet op. 

Nu op de tuin van Marjon wat bonen...en op mijn tuin komen ze eraan. Afwachten! 
Voor nu is dit het, groetjes! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten