dinsdag 4 februari 2020

Februari .

Alweer februari.
Ik ga proberen om het weer bij te houden. Vorig seizoen van alles geprobeerd om foto’s op het blog te zetten, maar het wilde gewoon niet lukken. Nu...met een nieuwere ipad weer opnieuw geprobeerd. En met de foto van de witlof is het gelukt om erop te zetten.
Nu hoop ik dus verder te kunnen. Ik had van vorig seizoen nog wel heel veel foto's bewaard om er nog op te zetten, maar dat is nu niet meer actueel. We beginnen gewoon opnieuw.

Al heel veel zin in het nieuwe seizoen, maar nog niet erg veel gedaan. Okee....wel paprika gezaaid, die komt nu op. ( warmte matje)

En ik heb zoete pieper, kleintjes van vorig seizoen op water gezet. Zodra ze wortels kregen heb ik ze op zand gelegd met de wortels onder de grond. En verdraaid.....er komen plantjes/ stekken op! Yeah!
Ook voor het eerst stukjes gember op aarde gelegd en ook daar komen heel voorzichtig groene puntjes aan. Heel benieuwd naar, nog niet eerder gedaan.

Verder laatst met vriendin Marjon onze zaadvoorraad bekeken. Hmm...veel bonen zaaien dit seizoen..en doperwten, en nog meer bonen! Haha! Best veel zaden dus nog. Ondertussen een klein beetje zaad en piepers besteld bij Zaadhandel van der Wal. Komt half februari binnen, samen met de rozeval pootaardappelen.
Komende week wil ik ook nog vast de prei gaan zaaien. Maar dat zaad hadden we dus nou weer niet! Dus die moet ik even kopen. Winkels beginnen het nu pas te krijgen allemaal. Het is ook nog zo vroeg in het seizoen. Ik wil eigenlijk ook nog sneeuw en ijs....maar ja, ik wil ook de tuin in!
We gaan zien wat de komende maanden brengen.
Ik hoop dat ik dit berichtje mét foto geplaatst krijg. En ik hoop dat mensen die het lezen even een berichtje achter willen laten, zodat ik weet of ik nog lezers heb! Bedankt vast!


2 opmerkingen:

  1. Nou gelezen hoor leuk, ik ga dit jaar ook voor de sla,tomaten,komkommer en wortels haha dinnie zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi! Leuke blog! Heb je heeeeel toevallig dat handboek moestuinieren nog van velt? sgadellaa@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen